Hoe zet Deen Management Development verandermanagement & managementtrainingen op voor haar klanten?

Algemeen
1165 keer bekeken

Verandermanagement & effectief leiderschap vereisen dat voldaan wordt aan een aantal belangrijke stappen: een grondige probleemanalyse binnen de organisatie en het opstellen van een bedrijfsstrategisch plan. Om het plan te effectueren is een goede bedrijfsstructuur- en cultuur noodzakelijk. Zodra deze ‘structuur & cultuur’ staat, treedt de laatste fase in werking; het binden en boeien van het huidige personeel, dus het ontwikkelen van bestaande management en het aannemen van getalenteerde professionals en managers.

Case studie

Nieuwe kernwaarden bedacht door het internationale hoofdkantoor van onze klant met het verzoek deze in Nederland door te voeren, een groeiende organisatie die vraagt om versterking van het leiderschap of de wens om een nieuwe leiderschapsstijl in te voeren die aansluit bij de huidige tijdgeest en de generaties Y en Z. Een greep uit de opgaven waarvoor onze opdrachtgevers gesteld worden.

Deen traint managers en directeuren van bedrijven in de logistieke en maritieme sector om met elkaar vorm en inhoud te geven aan de nieuwe gewenste vorm van leiderschap. Dat begint met de strategie en een goed uitgewerkt plan en ook is een goed directie- en managementteam belangrijk. Het management krijgt namelijk met uitdagingen te maken bij het veranderen en professionaliseren.

Hoofdzakelijk taakgericht aansturen voldoet namelijk niet meer in de huidige tijd: de complexere omgeving is steeds lastiger door één leider te overzien, klanten zijn veeleisender geworden terwijl vakbekwame medewerkers ontplooiingsmogelijkheden zoeken. Dit vraagt om een vorm van leiderschap en bedrijfscultuur waarin de verantwoordelijkheden lager worden gelegd, maar de leider wel de doelen formuleert en zorgt voor focus. Het draait om het nemen van verantwoordelijkheid. Cultuur verwijst naar de manier waarop we met elkaar omgaan, verplichtingen nakomen, samenwerken en elkaar steunen, Dit vraagt om leiderschap dat werknemers steunt en stimuleert in hun werk door op te treden als coach die interesse heeft in zijn mensen: regelmatig het gesprek aangaan, ideeën en behoeften van de medewerker serieus nemen en zelf het goede voorbeeld geven. In plaats van de nadruk te leggen op allerlei plannen maken en sturen, verschuift de nadruk naar meer luisteren, coachen en verbinding maken.

Hoe dat te doen? Dat is de vraag die in onze trainingen centraal staat, waarbij wij ook de relatie leggen met de persoonlijkheid en stijl van elke deelnemer. De manager van nu blijft namelijk dicht bij zichzelf om te kunnen handelen vanuit authenticiteit, maar kan daarnaast werken aan de ontwikkeling van inzichten en vaardigheden om zo zijn stijl en vaardigheidsrepertoire te verbreden en aan te laten sluiten bij de gewenste stijl. Verder krijgt het management wat ze tolereren. De grootste fout in leiderschap is een gebrek aan moed, niet te durven zeggen wat gezegd moet worden. Daarnaast gaat het om de moed te hebben om de status quo uit te dagen, goede beslissingen te nemen en een team te inspireren en motiveren tot succes. Leiders spelen een cruciale rol bij het handhaven van kwaliteitsnormen en het ondersteunen van hun teamleden. De kern van hun leiderschapsstijl moet zowel een mens- als doelgerichte aanpak zijn die samenwerking binnen de organisatie bevordert. Zo bouwen wij samen aan een krachtige en hernieuwde stijl van leidinggeven.

Wilt u meer weten over onze aanpak? Neem dan contact op met Gertrude Smit, Managing partner Deen Assessment & Management Development.

MSC MARGRIT - IMO 9465318 - ShipSpotting.com - Ship Photos, Information,  Videos and Ship TrackerMeer efficiency bij logistieke dienstverlener Neele-Vat met Simply Deliver

Deen Management Development voert o.a. MD trajecten uit voor Neele Vat, MSC en Vertom

Aanmelden Deen nieuwsbrief
Aanmelden

Contact

Ontmoet onze consultants
Heeft u een vacante positie of bent u zelf werkzaam op directie- of senior managementniveau en zoekt u een vertrouwd bureau dat bij u past? Neem dan gerust contact met ons op. Wij bespreken dan graag de diverse mogelijkheden.
Maak een afspraak