Food, Pharma & Chemicals

Nieuwe ontwikkelingen maken de uitdagingen waarmee de farmaceutische industrie te maken heeft ingewikkelder, maar ze bieden ook een aantal geweldige mogelijkheden. Chronische ziektegevallen nemen toe, waardoor er nog meer druk wordt uitgeoefend op de toch al gespannen zorgbudgetten. Door digitalisering (elektronische patiëntendossiers) kan worden aangestuurd op een, op resultaten gebaseerd, prijsniveau. Overheden richten hun aandacht steeds meer op voorkomen in plaats van genezen, ook wordt er nog weinig geïnvesteerd in preventieve maatregelen. Steeds meer mensen ontwikkelen zichzelf met behulp van sociale media en zijn health foods, in combinatie met wetenschap, in een stroomversnelling aan het raken.
Deen searcht leiderschap dat het verschil maakt in food, pharma & chemicals.
De food- en chemische industrie staan voor uitdagingen; klimaatverandering / CO2 vermindering (certificaten) en de daarmee gepaarde energietransitie én inmiddels de energiecrisis, klantbeleving, digitalisering, sociale media marketing en niet te vergeten geopolitieke belangen die een grote invloed hebben op het vestigingsbeleid van fabrieken van multinationals, zogenaamde 'safe' productielocaties in landen met een democratische overheid. Dit zijn kansen en bedreigingen voor grote en kleine bedrijven en toeleveranciers.

Onze opdrachtgevers investeren in Human Capital om de uitdagingen van morgen te outperformen.

Deen searcht, selecteert en ontwikkelt de directieleden, leiders en C-level kandidaten die een heldere visie hebben op de veranderingen en transitie binnen de sectoren food, pharma & chemicals en oog hebben voor 'collective value creation'.

Wij werken voor organisaties die actief zijn in 'collective value creation', bijvoorbeeld:

Neste die met McDonald’s een circulair-economisch samenwerkingsverband is aangegaan. Gebruikt frituurvet recyclen tot MY Renewable Diesel dat dezelfde prestaties levert maar drastisch de CO2e-uitstoot vermindert ten behoeve van een milieuvriendelijker wagenpark. McDonald’s heeft dit in gebruik genomen.

De Wageningse start up GreenProtein B.V. heeft een proces ontwikkeld om het hoogwaardige eiwit RuBisCo te winnen uit groene bladeren, waaronder bietenblad. Dit eiwit kan worden toegepast als voedingsingrediënt. Deen heeft diverse mensen bemiddeld bij GreenProtein en toen de investeerders wilden stoppen is er door een managing partner van Deen een contact opgezet tussen de CEO van wat toe Cosun Biobased Products heette en de toenmalige CEO van GreenProtein. Dit leidde al snel tot een acquisitie die heel goed aansluit bij de missie van Suiker Unie (dochterbedrijf van Royal Cosun) om alle componenten van een suikerbiet optimaal te verwaarden. Hiermee spelen ze tevens in op de toenemende vraag naar plantaardige eiwitten.
Practice leaders
540286C25BE04967B1F2778892A31EA1.webp8684919512094630BD9F8C34D3A4FADC.webpA6543A236E494E9886CC2C45C6C37733.webpB0597FAED6F84E368551C9EB94B44D0E.webpC3B9A905735F40358D3838876E9B671B.webpEDAB080A49AC484FA3ED517054EBC679.webp
Aanmelden Deen nieuwsbrief
Aanmelden

Contact

Ontmoet onze consultants
Heeft u een vacante positie of bent u zelf werkzaam op directie- of senior managementniveau en zoekt u een vertrouwd bureau dat bij u past? Neem dan gerust contact met ons op. Wij bespreken graag de diverse mogelijkheden.
Maak een afspraak
Leo Zwinkels
Leo Zwinkels
Algemeen Directeur
Mark Remijn
Mark Remijn
Partner Executive Search